"Οι δρόμοι του κρασιού και του Διόνυσου " είναι το θέμα της ευέλικτης ζώνης που θα απασχολήσει τους μαθητές του Β1 και του Ε2 για όλη την φετεινή σχολική χρονιά.
Στο blog αυτό θα μπορεί, όποιος θέλει, να παρακολουθεί τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος.
Αναρτήσεις θα γίνονται από μαθητές αλλά και από τις δασκάλες των εμπλεκόμενων τάξεων ( Ελένη Σμολοκτού, Μαρία Παυλίδου).

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΡΩΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΠΟΙΟ

Απευθηνθήκαμε στον κύριο Τιμόθεο Τορούνογλου.
 Τη συνέντευξη πήρε η Ελευθερία  Τορούνογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1)Από πότε αρχίσατε να κάνετε κρασί;

2)Πώς το σκεφτήκατε να κάνετε κρασί;

3) Τι χρώμα κρασί κάνετε;

4)Πόσα στρέμματα αμπέλι έχετε;

5)Πόσα πανέρια σταφύλια χρειάζεται για να κάνετε ένα μπουκάλι κρασί 1 λίτρου;

6)Πόσα μπουκάλια κρασί ενός λίτρου κάνετε την ημέρα;

7)Το κρασί που κάνετε το πουλάτε στην αγορά;

8)Χρειάζεστε βοηθό για να κάνετε το κρασί ή το κάνετε μόνοι σας;

9)Το  κρασί  που  φτιάχνετε  για  πόσα  χρόνια  κρατάει;

10)Πόσο αλκοόλ έχει το κρασί;

11)Η καλλιέργεια του αμπελιού σας κουράζει;

12)Πόσο κοστίζει ένα μπουκάλι κρασί;


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1)Το 2.001 άρχισα.

2)Ερωτεύτηκα έναν τόπο, μου άρεσε ο απλός τρόπος  των  κατοίκων,  αγάπησα τον  αγροτικό τρόπο  ζωής και επειδή είχα τον  κατάλληλο  χώρο καλλιέργειας  αμπελιού .ξεκ'ινησα.

3)Κόκκινο  και Λευκό.

4)2,5   στρέμματα.

5)Χρειάζονται 1,600  σταφύλια.
 6)Για  όλη την σεζόν  φτιάχνω 800  μπουκάλια λευκό και  κόκκινο.

7)Το  πίνει όλη η  οικογένεια  και  το  χαρίζω  σε φίλους.

8) Στον  τρύγο είμαι  μόνος  μου και  στο πάτημα και  στην εφυάλωση  με  βοηθούν  οι  κόρες  μου.

9)Το  λευκό  9  μήνες και  το  κόκκινο  μέχρι  τώρα  εδώ  και 12 χρόνια δεν έχει  πάθει  κάτι.

10)Γύρω  στους 12,5  βαθμούς.

11)Το  αμπέλι είναι  σαν  ένα  μωρό που  χρειάζεται  συνεχώς  φροντίδα.

12)Ανεκτίμητη  η  αξία του γιατί γίνεται  με αγάπη και  μεράκι.


ελευθερια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου