Όταν πατήσαμε τα σταφύλια πήραμε το χυμό τους και τον αφήσαμε για τρεις μέρες να ξεκουραστεί και να γίνει μούστος. Σε ένα μπουκάλι βγάλαμε λίγο μούστο και τον υπόλοιπο τον αφήσαμε να γίνει κρασί. Με τον μούστο είχαμε αποφασίσει να φτιάξουμε μουστοκούλουρα. Την ημέρα λοιπόν που είμασταν έτοιμοι για τα μουστοκούλουρα δοκιμάσαμε και τον μούστο. Η γεύση του ήταν γλυκιά και πολύ απολαυστική. Ήπιαμε από λίγο με ένα κουταλάκι ο καθένας γιατί φοβόμασταν μήπως μεθύσουμε. Μερικοί μάλιστα δεν ήπιαν καθόλου. Ε2
"Οι δρόμοι του κρασιού και του Διόνυσου " είναι το θέμα της ευέλικτης ζώνης που θα απασχολήσει τους μαθητές του Β1 και του Ε2 για όλη την φετεινή σχολική χρονιά.
Στο blog αυτό θα μπορεί, όποιος θέλει, να παρακολουθεί τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος.
Αναρτήσεις θα γίνονται από μαθητές αλλά και από τις δασκάλες των εμπλεκόμενων τάξεων ( Ελένη Σμολοκτού, Μαρία Παυλίδου).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου